Üdvözöljük az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Tájékoztató leendő első osztályosok részére:
 
2023. 01. 10-én 17 órakor a Napsugár óvodában,
 
2023. 01. 31-én 17 órakor iskolánkban várjuk szeretettel az érdeklődőket!
Kedves Szülők!
 
Közeledik a karácsony és sok család vásárol új számítógépet. Az iskolánk tanulói között vannak olyanok, akiknek anyagi nehézségeik miatt nincs otthon számítógépük, pedig nagy szükségük lenne rá a tanuláshoz. Köszönettel fogadnánk el azokat a laptopokat, számítógépeket, amelyekre már a családnak nincs szüksége, és szívesen felajánlanák az iskolánk rászoruló tanulóinak.
 
Olyan laptopot, számítógépet tudunk fogadni, amely alkalmas a Windows 10 vagy a Windows 11 operációs rendszer, illetve az Office programcsomag futtatására.
 
A felajánlott eszközt a rendszergazda átnézi, ha szükséges, eltávolít róla minden személyes adatot. A tanuló szülei egy szerződés aláírásával a gyermek otthoni tanuláshoz kapják meg a felajánlott számítógépet.
 
Kérem, hogy a felajánlást az igh@korosiiskolaerd.hu e-mail címen jelezzék, és egyeztetünk.
 
Köszönettel:
 
IskolavezetésBár nem könnyen vesszük tudomásul, mindenki tudja, hogy két dolog biztos az emberi életben: a megszületésünk és a távozásunk.
 
Mikor megcsörrent a telefon, nagyon fájt a hír. Tudtuk, hogy Ildikó, Ildikó tanárnő súlyos beteg. 2 éve diagnosztizálták nála az agresszív, gyilkos kórt, amely ellen minden erejével az utolsó pillanatig küzdött. Hitte, hogy ez nem az ő betegsége, hitte meg fog tudni szabadulni tőle. Emléke nem egy elmenni készülőt, hanem egy harcolni akarót és tudót, egy élni vágyó, bátor ember emlékét hívja elő.
 
Szerencsések voltak azok a gyerekek, akik tanítványai lehettek. Szakmai tudása, segítőkészsége, kedvessége, empatikussága miatt mindenki szerette. Halk, szép beszédére mindenki odafigyelt.
 
Munkáját mindig, már nagybetegen is lelkiismeretesen végezte. Tanítványaira, azok szüleire, munkatársaira odafigyelt. Osztályfőnöki, szaktanári, munkaközösség-vezetői tevékenységei, a rábízott tanulók nevelése-oktatása, fejlesztése volt az élete egyik legfőbb mozgatója. Emberségével, hatalmas akaraterejével mindenkit lenyűgözött, gazdagabbá tett.
 
Imádta az irodalmat, rengeteget olvasott. Ha valaki nem emlékezett egy idézetre, egy vers folytatására, ő biztosan tudott segíteni.
 
Néhány kollégájával igazán jó kapcsolatot ápolt. Mindenki igyekezett segíteni, de ők tudták tenni érte a legtöbbet. Ők láthatták olykor a lehulló álarcot, alatta a riadt szemeket, a bizonytalanságot, a belső kétségeit, az egyre inkább kicsúszó biztos talajt a lábai alól.
 
Döbbenettel állunk a történtek, a tehetetlenségünk előtt. Bekövetkezett a megmásíthatatlan és egy befejezetlen ízig-vérig pedagógus pályája. Zavartak és értetlenek vagyunk.
 
Emlékeinkben újra látjuk, milyen volt egészségesen, derűsen, jókedvűen. Mindig rendezte arcvonásait, pedig neki is voltak fájó gondjai. Hálás volt minden jó szóért.
 
És most elfáradt, elment közülünk.
 
2022. nov. 13-án az égiek magukhoz szólították. Azóta egy csillaggal több van az égen.
 
Drága Ildikó! Isten veled! Emléked legyen áldott, pihenésed csendes.
 
Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola valamennyi diákja, szülői és kollégák közösségeik nevében sajnálattal, megrendülve búcsúzunk.