Üdvözöljük az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján.
 
Iskolánk, az Érdi Körösi Csoma Sándor Általános Iskola ebben a tanévben ünnepli alapításának 75. évfordulóját, melyről gyermekközpontú programokkal emlékezünk meg.
 
Számítunk az Önök partneri közreműködésükre, programjainkon való aktív részvételükre. Az eltelt időszak alatt városunk egyik legnagyobb, a szülők és a fenntartók körében is elismert oktatási intézményévé váltunk.     Pozitív megítélésünket a magas szakmai képzettséggel, gazdag módszertani kultúrával rendelkező kollégák kitartó munkája, és az új elemekkel bővülő pedagógiai programunk biztosítja.
 
Innovatív megoldásokkal segítjük tanulóink európai polgárokká való válását, nevelési célkitűzéseinkkel, iskolai programokkal erősítjük tanulóink kisebb és nagyobb közösségekhez való kötődését.
 
Tanintézményünkben jelenleg 851 diák tanul, akik 33 tanulócsoportban, 72 pedagógus segítségével sajátítják el a tantervi követelményeket.
 
Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra és a tanulóink képesség szerinti fejlesztésére.
 
Büszkék vagyunk sikereinkre, tanulóink tantárgyi eredményeire, az országos méréseken nyújtott teljesítményeikre, hazai és nemzetközi tanulmányi, kulturális és a sport területén elért kiemelkedő eredményeikre.
 
A nevelő-oktató munkák hatékonyságának növelése mellett kiemelt figyelmet fordítunk az iskolánkban meghonosodott hagyományaink őrzésére, bővítésére, az országos szintű kulturális és zenei rendezvényeink színvonalas megszervezésére, lebonyolítására.
 
Kedves Szülők! Bízom abban, hogy a 2021/2022-es tanévben is támogatják célkitűzéseinket, melyet partneri kapcsolatban közösen tudunk megvalósítani.
 
Maitz Ferenc
 
intézményvezetőTisztelt Szülő!
 
 
 
Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.
 
Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.
 
Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.
 
Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eeszt.gov.hu) keresztül teheti.
 
Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.
 
Az iskolai oltások napja:
 
Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:
 
-    augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,
 
-    szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.
 
Az oltás Pfizer-vakcinával történik.
 
Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.
 
Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig jelezze vissza a korosicsoma@gmail.com e-mail címre.
 
Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 25-ig a korosicsoma@gmail.com   e-mail címen.
 
Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.
 
Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.
 
Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.
 
 
 
Tisztelettel:
 
Iskolavezetés