Galéria

Október 23-i megemlékezés


Október 6.
 
Megemlékeztünk az aradi vértanúk napjáról az iskolarádión keresztül, délután pedig a városi ünnepségen a 6. 7. 8. C kamarakórusa énekel Rápli Györgyi vezényletével. Magyar Dávid 8. C szavalt és Szilágyi Szófia Jáde 8. C népdalt énekel.


Állatvédelmi témahét, Állatok világnapja - projektnap
 
Iskolánk idén először csatlakozott az Állatvédelmi Témahéthez, melyet október 2-13 között rendezünk meg. A gyerekek mindennapi tevékenységébe építve foglalkozunk az állatok védelmével, a felelős állattartással, a mentő és segítő kutyák életével.
 
Külsős programjaink többségét az Állatok világnapjára szerveztük. Kedden megismerkedhettek a gyerekek a mentőkutyák képzésével, munkájával, Retz Juli előadóval és kutyájával. Szerdán izgalmas előadást kaptunk Szalai Bálinttól a Tengerimalac-védő Egyesület elnökétől, bár a legnagyobb örömöt a kis fekete tengerimalac simogatása jelentette. Nagy szeretettel fogadták a gyerekek az öt kutyával érkező Monty Érdi Állatmentőket, akik szintén felhívták a figyelmet a felelős állattartásra, az állatok szeretetére.
 
Köszönjük a szülőknek a beküldött állateledelt! Ezzel tudtuk megköszönni külsős előadóink és segítőik munkáját.

Magyar Népmese Napja – 09. 29.
 
Benedek Elek születésnapja szeptember 30., mely egyúttal a Magyar Mese Napja is.
 
Iskolánkban Benedek Elek szobránál koszorúztunk, majd valamennyi alsós osztályban mesét hallgattak a kicsik. A nap célja éppen az volt, hogy megkülönböztetett figyelmet fordítsunk a magyar népmesékre. Hazai örökségünk ápolása lelki egészségünk is szolgálja.Magyar Dal Napja és Nagy Versmondás – 09. 25.
 
Tizenöt éves a magyar dal napja. Az esemény eredeti ötletgazdája Presser Gábor, az egykori Omega és Locomotiv GT együttes előadóművésze, dalszerzője volt. A magyar dal napjának nem csak jelene van, hanem történelmi előzményei is… 2009-től a magyar dal napja igyekezett elszakadni a Sziget fesztiváltól, és kialakult az azóta is szokásban lévő időpont, amely szerint minden szeptember második vasárnapján rendezik meg a magyar dal napját. Az esemény sajátossága lett az is, hogy aznap a dalok gyakorta másképpen szólalnak meg. A magyar könnyűzene különböző korosztályai mutatkoznak be, akár az elődök áthangszerelt slágereivel, illetve az ünnephez alakított egyedi zenekari renddel. A későbbi években a szervezők már nemcsak a Budapestre koncentráltak, hanem számos más nagyváros – többek között Debrecen, Miskolc, Kecskemét és Győr – biztosított egyidejűleg helyszínt a magyar dal napjának. Forrás: https://magyarnemzet.hu/kultura/2023/09/tizenot-eves-a-magyar-dal-napja
 
Iskolánk immáron tizedik éve csatlakozott a felhíváshoz, mert énekelni közösen a legjobb! Szeptember 25-én zengett az iskola udvara. Mit énekeltünk? LGT: Egy elfelejtett szó (Presser Gábor – Adamis Anna szerzeménye), és csatlakoztunk a Nagy Versmondás hagyományaihoz is, Dsida Jenő: Én hívlak élni című versét szavaltuk el közösen.

Kamaraéneklés – 09. 21.
 
20 éves az érdi Napfény Otthon alapítvány idősek otthona. Felkérést kaptunk egy szereplésre, az idősek köszöntésére. Iskolánkból a 7. C és a 8. C osztályos diákok kamarakórusa énekelt az otthon lakóinak.


Iskolánk szépítése – 09. 08.
 
Bár ebben a tanévben az „Egy nap a Kőrösiért" tavasszal lesz, ennek ellenére mi a szokásos módon, a tanév elején elkezdtük iskolánk szépítését. 2023. 09.08-án, pénteken a 3. c osztály tanulói és a tanulók szülei (az osztályfőnök irányításával) beültették az iskolaudvaron elhelyezett virágládákat. Szinte minden család hozott virágot. Megszépültünk. Köszönjük!


Erzsébet tábor – 08. 21.-től
 
Az Erzsébet tábor élménypedagógiára épül. Két héten át hétfőtől péntekig felejthetetlen élményekben volt része a résztvevő kisdiákjainknak. A tábort immáron sokadik alkalommal Nagyné Balázs Gabriella szervezi és vezeti. Rengeteg játék, alkotó tevékenység, kirándulás tette élvezetessé a jelenlétet.Európai Diáksport Nap 2018

Idén is szeptember utolsó péntekén, a hónap 28. napján került megrendezésre az Európai Diáksport Napja.

Benedek Elek - szoboravatás

Benedek Elek-emlékoszlop avatás http://erdmost.hu/2017/10/01/emlekoszlopot-allitottak-benedek-eleknek/

Jubileum

Videó a HangolÓráról: https://vimeo.com/215637483

Michelle Jótékonysági Szeretetkoncert 2016.

Iskolánk 7. és 8. osztályos zenetagozatos diákjai december 17-én, szombaton Budapesten a Szent István Bazilikában egy jótékonysági koncerten énekeltek. A hangverseny adományait a daganatos betegségben szenvedő és felgyógyult gyermekek javára gyűjtöttük.

Miből lesz a cserebogár? - Ének

Ilosfai Csilla tartott bemutató órát a 3. c osztályosokkal.

Miből lesz a cserebogár? - Farsang

A "Miből lesz a cserebogár?" óvodás program 4. állomása egy nyílt óra volt Albertné Láposi Ildikó tanító néni vezetésével. A gyerekek a farsang témakörében megismerkedtek a külföldi és hazai népszokásokkal, interaktívan bekapcsolódva a téma feldolgozásba. A betűk és számok farsangját finom fánkokkal zárták. Köszönjük valamennyi óvodának és érdeklődőnek a részvételt.

Zumba a napköziben

Január 29-én délután 2-3-ig tömegsport foglalkozás volt a napközisek részére. Az immár hagyománnyá vált rendezvényen a zumbával ismerkedhettek meg tanulóink. A zenés tornán valamennyi napközis csoport részt vett. A remek hangulatról Szikora Julianna, az érdi Zumbabázis vezetője gondoskodott. A gyerekek örömmel kapcsolódtak be a latin ritmusokba, kipróbálták a salsa, a merengue és a cumbia alaplépéseit. A legügyesebb táncosok és tanító nénijük ajándékokat is kaptak. Köszönjük az élményekben gazdag délutánt a napközis csoportvezetőknek és Szikora Juliannának. Rendezvényszervező: Faragó Ilona

Miből lesz a cserebogár? - Betlehem

Iskolánk „Miből lesz a cserebogár?” című óvodás rendezvénysorozatának 3. állomása a Napsugár Óvodában volt megtartva december 17-én. Ezen a programon a karácsonyhoz kapcsolódó népszokások, hagyományok felelevenítése mellett a 3. c osztályos gyerekek betlehemes játékkal kedveskednek az óvodásoknak.

Michelle Jótékonysági Szeretetkoncert 2015

https://www.youtube.com/watch?v=mPC4_pYRdw0 https://www.youtube.com/watch?v=3HtYqS2jGRI

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok éjszakája rendezvény a Magyar Földrajzi Múzeumban

Szászrégeni vendégeink

Szászrégeni vendégeink kirándulásai

Holland cserediák program

Hetedikes, nyolcadikos tanulóink Hollandiában

Michelle Jótékonysági Szeretetkoncert

Szeretetkoncert rákbeteg gyermekek támogatására. Michelle maga is súlyos daganatos betegségben szenved,de úgy döntött,hogy minden évben segélykoncertet szervez hasonló betegségben szenvedő gyermekek támogatására. Erdeiné Varga Líviának köszönhetően idén iskolánk Nagykórusa is szerepelhetett a rendezvényen.

Kézilabda 2013.

VIII. Kézilabda Mikulás Kupa 2013 Csillogó ezüstérem az első megmérettetésen Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola U12 korosztályos fiú kézilabda csapata 2013. december 4-én délután a VIII. Mikulás Kupán szerepelt a budapesti Csanádi Kézilabda Sportiskolában. Nagy izgalommal készültünk erre a versenyre, hiszen csapatunk első alkalommal vett részt komolyabb megmérettetésen. A torna „nyitó” mérkőzését a Csanádi Kézilabda Sportiskola SE ellen játszottuk. Szoros első félidő után tisztes, ötgólos vereséget szenvedtünk a rutinosabb ellenféltől. A második meccsen magabiztos játékkal „fektettük két vállra” a budapesti Pitypang Általános Iskola együttesét. Dicséret illeti a fiúkat, hiszen nagy akarattal és határtalan lelkesedéssel küzdöttek első versenyükön. A Csapat tagjai: Kitka Dávid, Szerencsés Máté, Balogh Zoltán, Beke Márk, Csiki Ferenc, Csorba Leó, Dukai Asztrik, Hollósi Gergő, Molnár Ádám, Molnár Róbert, Nagy Bence, Andrusek Ákos, Ritter Balázs, Ritter Kristóf, Csörgő Márton, Szilágyi József, Kovács Benedek, Kocsis Krisztián.

Farsang

A farsangi táncok itt megtekinthetők...

Ballagás 2011

A 2011. június 10-i ballagás képei itt megtekinthetők...