Sajtómegjelenések
160 éve született a nagy mesemondó 2019. 09. 30. ÉrdMost

Százhatvan esztendeje, 1859. szeptember 30-án született Benedek Elek. A nagy mesemondóra emlékeztek hétfőn délelőtt a Kőrösi iskolában, a két éve felállított emlékoszlopnál. Benedek Elek tiszteletére idén is megrendezik a Katyika meg Matyika mesemondó versenyt, amire még lehet jelentkezni.


 

A tanévnyitóra elkészültek a Kőrösi vizesblokkjai 2019. 09. 02. ÉrdMost

Idén száz elsős kisdiák kezdte meg a tanévet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol öt új tanítóval és egy új gyógypedagógussal is bővült a tantestület. Az igazgató az ünnepségen bejelentette, hogy egy barkácsáruház támogatásának köszönhetően nyáron megújultak a régi épület vizesblokkjai.


 

Ők Érd kiváló sportolói 2019. 02. 27. ÉrdMost

Iskolánk jelenlegi és volt diákjai is díjazottak voltak! Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata díjra az érdi sportszervezetek, általános és középiskolák vezetői tehetnek javaslatot. Az Érd Kiváló Sportolója Díj azoknak a diákoknak adományozható, akik egyéni, vagy csapatsportágban országos diákolimpián vagy országos bajnokságon 1. helyezést értek el, illetve válogatott kerettagok. Az Érd Kiváló Sportcsapat Díj azoknak a csapatoknak adományozható, akik a szakszövetség által kiírt csapatsportágban országos diákolimpia országos döntőjén 1-3. helyezést értek el vagy országos bajnokságon 1-3. helyezést értek el.


 

A világ legjobb módszerét tanulták a Kőrösiben 2019. 02. 20. Érdmost

A Brit Kodály Akadémia professzorai tettek látogatást múlt héten a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol Nagyné Rápli Györgyi ének-zene óráin tapasztalhatták meg, hogyan valósul meg a Kodály-módszer náluk a gyakorlatban. És amit láttak és hallottak, az idén is lenyűgöztek őket.


 

Tíz hét, tíz iskola 2019. 02. 22.Érdmost

Az Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság közös prevenciós előadás-sorozatának harmadik állomása a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola volt.


 

MENZÁNKRÓL SZÓLÓ RIPORT 2018. 12. 26. Iskolapad

A szünidei gyermekétkeztetés kapcsán iskolánkban forgatott az Iskolapad stábja.


 

IDÉN IS MESÉVEL TISZTELEGTEK A GYEREKEK BENEDEK ELEK SZÜLETÉSNAPJÁN 2018. 10. 1. ÉrdMost

A nagy meseíró születésnapján tartjuk a Magyar Népmese napját, melyen immár hagyomány, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezik a Katyika meg Matyika országos mesemondó versenyt. Tavaly óta Elek apó szobra is az iskola belső udvarán áll, ahol idén is koszorút helyeztek el a diákok.


 

MÁSODSZOR IS EURÓPAI DIÁKSPORT NAP A KŐRÖSIBEN 2018. 9.30. ÉrdMost

Idén másodszor rendezte meg az Európai Diáksport Napját a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. Az intézmény összes tanulója lefutotta az adott évszámnak megfelelő hosszúságú, azaz 2018 méteres távot, emellett az osztályok különböző ügyességi feladatokban versengtek egymással.


 

ÚJ OSZTÁLLYAL BŐVÜLT A KŐRÖSI 2018. 09. 28. ÉrdMost

A labdasportokra specializálódott osztállyal egészült ki a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola.
Az intézmény testnevelője, Firnicz József vezetésével a kézilabda, a labdarúgás, a röplabda és a kosárlabda nagy hangsúlyt kap a mindennapi testnevelés során. A labdázással és a rendszeres sportolással megszerzett fegyelem és figyelem pedig az oktatás többi részére is hatással van.


 

Tiszán innen, Dunán túl - Országos népdaléneklési verseny 2018. 05. 18. ÉrdMost

"Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy"
Ezzel az idézettel nyitotta meg T. Mészáros András polgármester a “Tiszán innen, Dunán túl” elnevezésű országos népdaléneklési minősítő versenyt, amit szombaton tartottak az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, az iskola és a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ közös szervezésében...


 

XXIV. Regionális és IX. Országos Kórusfesztivál - 2018. 05. 05. ÉrdMost

Bizonyára sokszor éreztétek már azt, hogy a zene megsokszorozza örömötöket, körülölel, játszani kezd a szívetekben – így fogalmazott a XXIV. Regionális és IX. Országos Kórusfesztivál megnyitóján Maitz Ferenc, a rendezvényt szervező Kőrösi iskola igazgatója. A rangos eseményt, amelyen tizenöt kórus mutatkozott be egymásnak és a nézőknek, ma délelőtt tartották, több mint nyolcszáz gyermek részvételével...