Első osztályosok beiratkozása

Tisztelt leendő első osztályos Szülők!
 
Legyenek szívesek a letölthető nyilatkozatokat kitölteni, és ahol szükséges, mindkét szülő, gondviselő részéről aláírva hozni a beiratkozáskor.
 
Köszönettel: Iskolavezetés












A 2015/2016. tanévre történő beíratás időpontja:
 
2015. április 16. csütörtök 8-19 óra között
 
2015. április 17. péntek 8-18 óra között
 

 
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (1) bekezdése értelmében az általános iskolába történő felvételről vagy átvételről az iskola igazgatója dönt. Döntését írásban közli a szülővel. A felvételi kérelem elutasításáról határozatot hoz. A felvétel elutasítása esetén a szülőnek joga van az elutasító határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül - jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre hivatkozással - jogorvoslattal élni. Fellebbezését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ területileg illetékes Tankerületi Igazgatójához nyújthatja be.
 
Amennyiben a szülő nem a kötelező felvételt biztosító körzetes iskolába kívánja gyermekét beíratni, és a választott iskola a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő 5 napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.